4 november 2022

Jaarboek VeldhovenDorp

Beste KBO-er,

Op vrijdagavond 18 november a.s. wordt in de Dommelzaal van D’n Bond door Veldhoven-Dorp Historisch Bekeken het Jaarboek Veldhoven-Dorp 2022 gepresenteerd.

Voorafgaande aan deze presentatie zal gastspreker Ad Rooms, journalist en auteur uit Bergen op Zoom, ons op smaakvolle wijze onderhouden over de geschiedenis en over het wel en wee van  ‘Grote gezinnen’. Ad zal  ingaan op de geschiedenis ervan. Waarom zijn grote gezinnen ontstaan, hoe groot was de invloed van de kerk daarop en welke andere oorzaken speelden een rol? Hoe leefden deze grote gezinnen, hoe beleefden vader en moeder het en wat vonden de kinderen van hun eigen jeugd? Hoe ging dat aan tafel, wat kwam er op tafel, welke afspraken waren er en waar sliepen ze allemaal? Hoe ging dat allemaal financieel, zeker bij verjaardagen en feestdagen? Was er voldoende kleding, droegen ze elkaars schoenen, gingen ze gezamenlijk in de “badkuip” en hadden ze wel eens vakantie? Mogelijk komen nu bij U allerlei herinneringen boven!

We dachten dat deze voordracht mogelijk ook interessant voor U zou kunnen  zijn! Daarom willen wij U van harte hiervoor uitnodigen.

Na de voordracht van Ad zal de presentatie van het nieuwe jaarboek plaatsvinden. Daarna zijn de bij voorinschrijving bestelde boeken af te halen. Mocht u vergeten zijn om een jaarboek te bestellen, ze zijn deze avond ter plekke te koop voor €20,00.

Het programma in D’n Bond begint op 18 november a.s. om 19:30 uur en duurt ongeveer tot 21:15 uur. De toegang tot deze interessante en gezellige avond is gratis!

Graag tot ziens in D’n Bond op 18 november 2022.

 

Jan van den Boom                                      Ad van Amelsfort

Veldhoven-Dorp Historisch Bekeken                                            KBO-Veldhoven-Dorp, Zonderwijk, ‘t Look