25 mei 2022

Busreis Verslag

Busreis op Woensdag 20 April 2022

            De Linge en Glasblazen

Verslag Busreis:

Terugkijken op een mooie gezellige dagtocht op 20 april, met een bus vol enthousiastelingen vertrekken we naar de Glasblazerij in Leerdam & een twee uur durende prachtige vaartocht over de Linge.
De zon schijnt onophoudelijk, we boffen enorm met dit mooie lenteweer je rijdt door een natuurlijke omgeving waar momenteel volop bloesem staan in de Betuwe.

De dag begint bij de Glasblazerij, de demonstratie was interessant hoe op ambachtelijke wijze de glasblazers zo snel en behendig van heet vloeibaar glas prachtige kunstobjecten maken, vanaf de tribune is een uitstekend zicht op wat zich op een paar meter afstand afspeelt, er wordt duidelijk uitleg gegeven wat de glasblazers doen.

Een aanrader als je in Leerdam bent.

Vandaar uit is een heerlijke boottocht over de Linge, een van de mooiste rivieren in Nederland. Langs de mooiste villa’s en landhuizen met links en rechts mooi uitzicht. Het is heerlijk vertoeven van achter het glas in de binnen salon, waar sommige van onze groep verbleven vanwege de wind of heerlijk genieten van de warme lentezon met een frisse neus/wind op het buitendek, waar je kunt genieten van alle rust en natuurschoon van de Linge aan je voorbijtrekken.

De Betuwe ontdekken met de kleurrijke bloesem langs de rivier die men nergens anders treft ! Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten tijdens de reis, heerlijk gegeten in een prettige sfeer.

Als afsluiting van de reis wordt er meteen een gezellige muziek opgezet door onze vriendelijke chauffeur ‘Ernie’ en er wordt flink meegezongen. Kortom de terugreis, het was een hele leuke dag waar we nog lang met plezier op terugkijken.

Sofia Leatemia.